Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

PİLİÇ TOPKAPI


MALZEMELER:
(4-6 kişilik)
* 1500 Gr Piliç
* 400 Gr Pirinç
* 50 Gr İç Fıstık (Güner İçi)
* 100 Gr Kuzu Çiğeri
* 200 Gr Domates
* 300 Gr Çiçek Yağı
* 200 Gr Kuru Soğan
* ½ Bağ Taze Soğan
* ¼ Bağ Maydanoz
* Tatlandırıcılar Yeteri Kadar



HAZIRLANIŞI;
İç pilavın hazırlanışı:

Pirinç ılık suda 30 dakika ıslatılıp kırmadan yıkayıp süzdürün. Ayrı bir tencere içerisine çiçek yağını ilave ederek fıstıkları pembeleşene kadar kavurup soğanları ilave ediniz.


Birkaç karışımdan sonra pirinçleri kavurup sıcak su döküp tatlandırıcıları ilave edip ateşi kısın ve suyu çekince dinlenmeye alın. Kullanacağınız miktarda ince kıyılmış maydanozu katın
Piliçleri kemiksiz açıp hazırlanan içi paylaştırarak sarıp tepsiye dizerek fırında pişirin. Yanında jülyen doğranan sebzeler ile servis yapın.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.