Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

BAHÇIVAN KEBAP


MALZEMELER: 
( 7-9 kişilik )
* 800 Gr Dana Eti
* 150 Gr Arpacık
* 4 Diş Sarımsak
* 100 Gr Bezelye
* 100 Gr Havuç
* 100 Gr Patates
* 200 Gr Domates
* 200 Gr Margarin
* 150 Gr Salça
* 60 Gr Yeşilbiber
* Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Kadar.



HAZIRLANIŞI:
Dana etini kuşbaşı doğrayıp eritilmiş margarin içerisinde doğranmış kuru soğan ile kavurun. Etler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. Sebzeleri kuşbaşı doğrayıp kızgın yağda hafif kızartıp kevgirle yağdan çıkartarak peçete üzerinde yağını alın. Etler suyunu çekince salçayı sulandırıp etlerin üzerine dökünüz. Bir iki karışımdan sonra sıcak suyu, etlerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde dökün. Pişmesine yakın tatlandırıcıları ilave edin. Sonra bir tepsiye etleri serip sebzeleri, kuşbaşı doğranan domatesleri, yeşilbiberleri serip alüminyum folyo ile kapatın. Orta kızgın fırında bekletip servise yakın çıkartıp tabağı süsleyerek sıcak servis ediniz.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.