- 1 su bardağı yeşil mercimek
- ½ su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 10–12 adet taze fasulye
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet etsuyu tablet
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Fasulyeyi ayıklayıp ince kıyın. Patatesi çenterek doğrayın. Soğanı ince kıyın. Mercimeği akşamdan ıslatıp süzün
Domatesi rendeleyin. Bir yemek kaşığı yağda soğanı az kavurun. Domates ve salçayı ilave edin. 6 su bardağı su ekleyip bulgur, mercimek, fasulye, patates ve tablet et suyunu ekleyip arasıra karıştırarak pişmeye bırakın.
İndirmeden tuzotu ekleyin. Tereyağı kızdırıp nane ile birlikte çorbanın üzerine gezdirin.
Fasulyeyi ayıklayıp ince kıyın. Patatesi çenterek doğrayın. Soğanı ince kıyın. Mercimeği akşamdan ıslatıp süzün
Domatesi rendeleyin. Bir yemek kaşığı yağda soğanı az kavurun. Domates ve salçayı ilave edin. 6 su bardağı su ekleyip bulgur, mercimek, fasulye, patates ve tablet et suyunu ekleyip arasıra karıştırarak pişmeye bırakın.
İndirmeden tuzotu ekleyin. Tereyağı kızdırıp nane ile birlikte çorbanın üzerine gezdirin.