Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

BADUŞ AŞI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • ½ su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 10–12 adet taze fasulye
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet etsuyu tablet
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:
Fasulyeyi ayıklayıp ince kıyın. Patatesi çenterek doğrayın. Soğanı ince kıyın. Mercimeği akşamdan ıslatıp süzün
Domatesi rendeleyin. Bir yemek kaşığı yağda soğanı az kavurun. Domates ve salçayı ilave edin. 6 su bardağı su ekleyip bulgur, mercimek, fasulye, patates ve tablet et suyunu ekleyip arasıra karıştırarak pişmeye bırakın.
İndirmeden tuzotu ekleyin. Tereyağı kızdırıp nane ile birlikte çorbanın üzerine gezdirin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.