MALZEMELER:
( 4-6 kişilik )
*150 Gr Dana Kıyması
* 200 Gr Köy Tarhanası
* 150 Gr Domates
* 150 Gr Tereyağı
* 4 Diş Sarımsak
* 30 Gr Bul Yon
* Tuz Yeteri Kada
* 50 Gr Kuru Soğan
HAZIRLANIŞI:
Köy tarhanasını bir miktar suda karıştırıp 20 dakika ıslatın daha sonra iyice ezip tel süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencere içerisine çorbanın suyunu ilave edip kaynatın ve kaynatılan suya süzdürülmüş tarhanayı karıştırın. Ayrı bir tava içerisinde ince doğranmış kuru soğanı tereyağında kıymayı da ilave ederek kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayıp kavrulan kıymanın içerisine katıp bir iki defa çevirip kaynatılan çorbanın içerisine dökün. Tatlandırıcıları da ilave edip sıcak servis yapınız.