Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

BORSH ÇORBASI (RUSYA)


Malzemeler:
  • 250 gr. dana parça et (kemikli) 
  • 8 yaprak lahana 
  • 2 adet orta boy patates 
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 adet küçük kereviz 
  • 1 adet küçük havuç 
  • 2 yemek kaşığı margarin 
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı:
10 bardak su ile kemikli parça et tencereye konur. Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirilir. Piştikten sonra et suyu süzülüp, etler kemiklerinden ayırılır. 1 adet soğan küçük küçük doğranıp, margarinle pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine 1 kaşık un ilave edilir. 4-5 sefer karıştırılır. Et suyu tekrar 10 bardak suya tamamlanır. Küp küp doğranmış havuç da  ilave edilir. Patatesler ve kereviz doğranır. 15 dakika kaynatılıp, kenara ayrılmış etler ilave edilir. Lahana yaprakları iri iri doğranıp tencereye konur. Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber eklenir. 30 dakika kaynatıldıktan sonra servise hazırlanır.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.