Malzemeler:
* 3 yemek kaşığı ceviz içi
* 2 diş sarımsak
* 1 dilim bayat ekmek
* 3 yemek kaşığı tahin
* 1/4 demet maydanoz
* ½ limonun suyu
* 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Ceviz içini elinizle bölebildiğiniz kadar küçük parçalara ayırın. Sarımsağı ayıklayın. Ekmek diliminin etrafındaki kabukları kesin. Maydanozu yıkayın, kalın saplarını atın, yapraklarını kıyın. Ceviz, sarımsak ve ekmeği havanda birlikte dövün, çukur bir kaba alın. Tahin, maydanoz, limon suyu ve kırmızıbiberi katıp karıştırın.
Not : Arzu ederseniz bu mezeyi de ekmek dilimlerine sürerek Kanepe olarak servis yapabilirsiniz.