Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

DANA AVCI KEBAP


MALZEMELER:
( 7-9 kişilik )
* 800 Gr Dana Eti
* 150 Gr Kuzu Böbrek
* 250 Gr Bezelye
* 150 Gr Margarin
* 200 Gr Soğan
* 50 Gr Domates
* 50 Gr Yeşil Biber
* 1 Bağ Maydanoz
* 20 Gr Domates Salçası
* 5 Diş Sarımsak 
* Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Kadar



HAZIRLANIŞI:
Dana eti yağsız kuşbaşı doğrayıp, dibi düz bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarımsak ile kavurup dana etini ve kuzu böbreklerini ilave ederek etler suyunu çekene kadar birkaç defa karıştırıp salça ilave edip etleri iyice harmanlayın ve sıcak suyu dökün. Su etlerin üzerini iki parmak kadar geçebilir. Pişmesine yakın bezelyeleri ilave ederek servis tabağına etleri kevgirle çıkarın. Tabağı maydanoz veya yeşilbiberle süsleyerek servis yapınız.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.