MALZEMELER:
( 4 kişilik )
* 500 Gr Dana Eti
* 200 Gr Kuru Soğan
* 200 Gr Pirinç
* 150 Gr Margarin
* 150 Gr Domates
* 6 Diş Sarımsak
* 1/5 Bağ Fesleğen
* 200 Gr Patlıcan
* Tuz Ve Karabiber Yeteri Kadar
HAZIRLANIŞI:
Dana tranş etini sinirsiz yerinden dört eşit parçaya bölüp dibi kalın bir tencerede margarini eritip etleri çevirin. Etler kendi suyunu çekince soğanları irice doğrayıp ilave edip bir iki defa karışımdan sonra yeteri miktarda suyunu ve tatlandırıcıları ilave ederek orta ateşte pişirin. Etleri çıkartıp suyunu süzdürün. Ayrı bir kap içerisinde pirinçleri ılık suda ıslayıp on beş dakika sonra yıkayıp süzdürün. Süzdürülen pirinçleri kaynayan suyun içerisine salın su pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçebilir.
Pilav hazır hale gelince patlıcanları bol yağda kızartıp pilavla karıştırıp üzerine eti ve domates sosu gezdirip fesleğen yaprağı ile dekor yapıp servise gönderin.