Malzemeler:
* 2 adet domates
* 1adet yumurta
* 50 gr bayat ekmek içi
Marina için:
* 3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
* 1diş Sarımsak
* Yeteri miktarda tuz ve karabiber.
*¼ çay kaşığı mercan köşk
*1tatlı kaşığı çiçek yağı
*2 yemek kaşığı soğan rendelenmiş
*1 yeşilbiber
*4 iri mantar
*1 küçük kıvırcık
*2 yemek kaşığı domates salçası
*500gr yağsız kıyma
Hazırlanışı :
Marina: yağı limon suyunu, sarımsağı bir kâsede karıştırın.
Tuz ve biberle tatlandır Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marina edin.
Bu sırada ızgarayı İyice ısıtın. Kıymayı rendelenmiş soğanı domates salçasını baharatları ve ekmek içini Karıştırın, tuz ve biberle tatlandırın karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin
Karışımı 16 porsiyona bölün ve her birini yuvarlayıp top top yapın. Yağı fırçayla
Üzerine sürüp ızgara teline yerleştirin. Köfteleri ızgarada 15 20 dakika pişirin
Bir servis tabağında kıvırcığı salatalığı ve yeşilbiberi yerleştirin. Delikli bir kaşık
Kullanarak mantarları marinanın içinden bir tabağa alın. Köfteleri domatesleri
Ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyup servis edin.