- 250 gr. kıyma (yağsız)
- 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
- 1 bardak erişte
- 1 bardak dövmelik buğday
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1çay kaşığı Karabiber
- Yeteri miktarda tuz
Hazırlanışı:
Akşamdan buğday ılık suda ıslatılır. Buğday iyice yıkanıp üstü kapatılacak Kadar su koyulur. 25 dakika kaynatılıp bekletilir. Kıymaya karabiber, tuz eklenip, iyice yoğurulur. Nohuttan daha büyük köfteler yapılır. 1 kaşık tereyağı eritilip, köfteler içine atılır ve tencere sallanarak pişirilir. Kalan yağa salça ilave edilip, karıştırılır. 8 bardak su katılıp, dövmeler içine atılır, pişirilir. İçine 1 bardak erişte ve köfteler atılıp çorbaya tuz ilave edilir. Köfte ve erişteler 15 dakika süreyle kaynatılır. Üstüne tereyağında kızdırılmış pul biber dökülüp karıştırılır. Kıyılmış maydanozla süslendikten sonra servis yapılır.
Akşamdan buğday ılık suda ıslatılır. Buğday iyice yıkanıp üstü kapatılacak Kadar su koyulur. 25 dakika kaynatılıp bekletilir. Kıymaya karabiber, tuz eklenip, iyice yoğurulur. Nohuttan daha büyük köfteler yapılır. 1 kaşık tereyağı eritilip, köfteler içine atılır ve tencere sallanarak pişirilir. Kalan yağa salça ilave edilip, karıştırılır. 8 bardak su katılıp, dövmeler içine atılır, pişirilir. İçine 1 bardak erişte ve köfteler atılıp çorbaya tuz ilave edilir. Köfte ve erişteler 15 dakika süreyle kaynatılır. Üstüne tereyağında kızdırılmış pul biber dökülüp karıştırılır. Kıyılmış maydanozla süslendikten sonra servis yapılır.