Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

KORUKLU BAMYA


Malzemeler:
* 500 gram taze bamya
* 3 yemek kaşığı sirke
* 1 büyük soğan
* 10 diş sarımsak,
* 2 büyük domates
* 2 yemek kaşığı çiçek yağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 salkım koruk
* 2 çay kaşığı toz şeker
*  Yeteri miktarda Tuz, biber.



Hazırlanışı :
Bamyaların sivri kafalarını kalem yontar gibi bıçağı çevirerek kesin, bir kaba Koyarak üzerlerine sirkeyi dökün, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak bir saat Kadar bekletin. oğanın dış kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün, yarım ay Şeklinde ince ince doğrayın. Sarımsakları ayıklayın, bütün bırakın.

Domatesleri birkaç saniye sıcak suda tutun, çıkarıp kabuklarını soyun, Çekirdeklerini atıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı çiçek yağı Ve 1 yemek kaşığı  eytinyağını bir tencereye koyun, kızdırın. Önce Sarımsakları atın, yarım dakika kadar çevirin sonra soğanlan ekleyin ve arada Bir çevirerek yakmadan 3–4 dakika daha  avurun, domatesleri ilave edin. Koruk salkımını koyun, tuz, biber ve şekeri ekleyin, ağır ateşte pişmeye Bırakın. Sirkede bekleyen bamyaları bol su ile birkaç defa yıkayın ve pişmekte Olan soğan ve domatese ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve Bamyalar yumuşayıncaya kadar (15–20 dakika) ağır ateş üzerinde pişirin.
Bamyalar pişince ateşi söndürüp tencereye kalan 2 kaşık zeytinyağını dökün, Bamyaları zedelemeden karıştırın, kapağını örtüp soğumaya bırakın. Salkım Koruk bulunmadığı  akdirde koruk suyu veya limon suyu koyabilirsiniz. Soğan Ve sarımsaklar ile birlikte piliç kanatları da kavurduğunuz takdirde lezzetli bir Sıcak yemek olan piliçli bamya pişirmiş olursunuz.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.