- 200 Gr Çiçek Yağı
- Kuru Soğan Piyaz Doğranmış
- 750 Gr Mantar İnce Doğranmış
- Tuz Yeteri Kadar
- 2 Gr Taze Çekilmiş Karabiber
- 1/2 Bağ Taze Kekik İnce Kıyılmış
- 1 Litre Süt Sıcak
- 4 Adet Yumurta
- 800 Gr Yufka
HAZIRLANIŞI:
100 gr. yağı bir tencereye koyup soğanı kavurun. Mantarı, tuzunu ve biberini ilave ederek sote ediniz. Kalan yağın bir kısmıyla börek yapacağınız tepsinin altını yağlayın. Yufkayı tepsinin ebadında yerleştirin, sütü, yumurtayı, kalan yağı, tatlandırıcıları beraberce çırpın. Yufkaya bu karışımı sürdükten sonra, bir kat harç sürün üstüne iki kat daha yufka serin. Süt karışımı ve harçtan ilave edin. Böreğinizi 180 derecede ısınmış fırına verin kızardığı zaman alt-üst edin ve fazla kızartmadan servise verebilirsiniz.
100 gr. yağı bir tencereye koyup soğanı kavurun. Mantarı, tuzunu ve biberini ilave ederek sote ediniz. Kalan yağın bir kısmıyla börek yapacağınız tepsinin altını yağlayın. Yufkayı tepsinin ebadında yerleştirin, sütü, yumurtayı, kalan yağı, tatlandırıcıları beraberce çırpın. Yufkaya bu karışımı sürdükten sonra, bir kat harç sürün üstüne iki kat daha yufka serin. Süt karışımı ve harçtan ilave edin. Böreğinizi 180 derecede ısınmış fırına verin kızardığı zaman alt-üst edin ve fazla kızartmadan servise verebilirsiniz.