MALZEMELER:
( 5-6 kişilik )
* 500 Gr Dana Kıyma
* 10 Gr Kuru Nane
* 5 Dilim Ekmek
* 50 Gr Salça
* ¼ Maydanoz
* 200 Gr Domates
* 200 Gr Çiçek Yağı
* Tuz Yeteri Miktarda.
HAZIRLANIŞI:
Kuru soğanları rendeden çekip, kıyma, ekmek içi, tatlandırıcıları katıp iyice yoğurun. Hazırlanan malzemeyi istenilen şekilde yoğurup ayrı bir tencere içerisinde sıvı yağı koyup sos hazırlayın. Hazırlanan köfteleri sosun içerisine atıp kaynatın ve sıcak servis yapın. Servise sunmadan önce naneleri üzerine serpiştirin.
SOSUN HAZIRLANIŞI:
Kuru soğanı ince kıyın bir miktar çiçek yağı salça kabuğu soyulmuş domates tatlandırıcıları katarak hazırlayın.