MALZEMELER
( 5-6 kişilik )
* 600 Gr Dana Kuşbaşı Et
* 150 Gr Kuru Soğan
* 200 Gr Margarin
* 200 Gr Domates
* 60 Gr Yeşilbiber
* 30 Gr Çuşka Biber
* 40 Gr Biber Salça
* Tuz, Su, Beyaz Biber Yeteri Kadar
Püre İçin :
* 250 Gr Nohut
* 300 Gr Süt
* 60 Gr Un
* 100 Gr Margarin
* Tuz Ve Beyaz Biber Yeteri Kadar
HAZIRLANIŞI:
Bir başka tencerede margarini eritip soğanları irice kıyıp pembeleşene kadar kavurun etleri ilave edin. Etler kavrulunca salçayı ilave ederek bir kaç defa daha karıştırarak sıcak suyu etlerin üzerine dökün.( etlerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde} Etlerin pişmesine yakın kabuğu soyulmuş domatesleri, iri doğranmış biberleri katıp ‘etlerin suyu çekilmiş ‘olabilir sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirmeye bırakın. Tatlandırıcılar ilave ederek hazırlanan nohut püresini servis tabağına yerleştirip etleri üzerine serip sıcak servis yapınız.
PÜRENİN HAZIRLANIŞI:
Nohudu akşamdan ılık suda ıslayın. Suyunu değiştirip, haşlayıp süzdürün. Ayrı bir tencerede yağı eritip unu çırpma tel ile pembeleşene kadar kavurun. Sütü ilave edip nohutları ezip kavrulan malzemeye katın tatlandırıcıları da ilave ederek karıştırıp püre haline getirin.