Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

NOHUTLU BALIK TİRİDİ (ARNAVUTLUK)


Malzemeler:
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 7-8 diş sarmısak 
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 
  • 10 adet siyah zeytin 
  • 10 adet çeri domates  
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 2-3 dal defne yaprağı 
  • (5-6 dilim kalın kesilmiş köy ekmeği. 
  • 1 demet ince kıyılmış taze nane veya taze fesleğen 
  • 2 adet fileto çıkarılmış balık 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için:  
  • İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Pilav tenceresi gibi, geniş ve yayvan bir tencere alınır. Soğanlar yemeklik ince ince doğranır. Sarmısaklar tıpkı soğan doğrar gibi çok ince kıyılır. Taze nane ya da fesleğen de çok incecik doğranır. Şimdi de fileto olarak hazırlanan, yarım el büyüklüğündeki balıklar iyice yıkanıp, süzgece koyulur. Üzerine tuz, kırmızı pul biberle, karabiber serpiştirilip, hatta elle de karıştırılıp, bir kenarda beklemeye alınır.Geniş tencere içine zeytinyağı aktarılıp, soğan ve sarmısaklar da eklenip, soğanlar sararıncaya kadar 2-3 dakika kavurulur, siyah zeytinler ilave edilip, hemen üzerine bekleyen balıklar dizilir. Kiraz domateslerle beraber nane ya da fesleğen de aralara serpiştirilir. Haşlanmış nohut en üste aktarılır. Defne yaprakları da dizilir. Şimdi artık balık pişmeye bırakılır. Bu arada hafif bayatlamış ekmekler tost ekmeği gibi kızartılır ve servis tabaklarının altına dizilir. Üzerine balıklar iyice yumuşamış yemeğe eklenir. İnce kıyılmış maydanozlarla süslenip, servise sunulur. Eğer arzu edilirse herkesin tabağının altına birer ekmek dilimi yerleştirilip, üzerine de 5-6 yemek kaşığı Kadar balıklı yemekten eklenip, böylece servise sunulabilir.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.