Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 250 gr yağsız dana kıyma
- 1 adet yumurta
- ½ su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yeterince karabiber, kimyon
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 limon suyu
- 3 yemek kaşığı tere yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun. Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin. Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın. Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Kaynayınca köfteleri atın. 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun. Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin. Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın. Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Kaynayınca köfteleri atın. 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.