Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

NORVEÇ USULÜ BALIK KEKİ


Malzemeler: 

  • 500 gr  beyaz balık filetosu kılçıksız
  • 50  gr  patates nişastası
  • 500 ml süt
  • 2 gr muskat
  • Yeteri miktarda tuz, biber

Hazırlanışı:
Balıkları kıyma makinasında çekin, dolapta soğutun, bir mixere koyun, nişasta ile karıştırın, sütü yavaş yavaş yedirin, tuz, biber ve muskatı ilave edin, karışım hamur kıvamında olmalıdır, sonra bu karışımı dolapta soğutun, ister balık suyunda haşlayıp
Balık çorbalarının içerisine kullanabilirsiniz, yada yaptığımız gibi küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek yağda kızartıp servis edebilirsiniz.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.