MALZEMELER
( 5-6 kişilik )
* 250 Gr Un
* 150 Gr Çiçek Yağı
* 5 Gr Nane
* 80 Gr Kuru Soğan
* Tuz Ve Su Yeteri Kadar
* 200 cc Süt
HAZIRLANIŞI:
Yapılış üç çeşit:
Sütlü{ suyuna süt konulur}
Terbiyeli {yoğurt ve yumurta çırpılıp nane konur}
Soğanlı { kızdırılan tereyağında ince doğranan soğanlar ile}
Bir geniş kap içerisine unu koyup az miktarda su ilave ederek karıştırın. Ayrı bir tencere içerisinde çorbanın suyunu kaynatın ve karıştırdığınız unu ovalayarak suya katarak pıhtılaşmaması için iyi karıştırın. Tatlandırıcıları ilave ederek bir tava içerisinde yağı eritip ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar çevirip pişirilen çorbanın üzerine dökünüz. Kaynatılan suyun içerisine sütü ilave etmeyi unutmayınız.
Servise gönderirken hafif kızdırılmış tereyağına naneyi ekleyerek çorbanın üzerine dökünün.