Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

PATATES DOLMASI


Malzemeler:
  • 6 adet düzgün, orta boy patates
  • 300 gr. kuşbaşı koyun eti
  • 10 adet mantar
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı konserve bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup, içlerini oyun. Eti tencerede kavurup, soğanı ilave edin. Yağı ekleyin.
Kavrulunca salçayı ekleyip, biraz pişmeye bırakın. Havucu kazıyıp küp şeklinde doğrayın.
Mantarı kıyın. Bezelye ile birlikte ete katın. Tuz, karabiber, biraz kekik ilave edin. İçlerini oyduğunuz patatesleri sıvı yağda kızartıp, harcı doldurun.
Tencereye dizin. Kalan sosu üzerine gezdirip orta ısılı ateşte pişirin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.