- 1,5 parça et(kontrfile)
- 12 adet istiridye
- 100 gr. EkmekYarım limon kabuğu rendesi
- Yeterli miktarda tuz
- Su teresi (garnitür için)
- 50 gr. Tereyağı 100 gr.
- Mantar (doğranmış)
- 1 silme çorba kaşığı maydanoz(kıyılmış)
- 3 adet yeşlbiber
- 1 adet çırpılmış yumurta
Hazırlanışı:
Kontrfilenin yağları temizlenir. Üst tarafı boyunca 4 - 6 küçük cep kesilir. Tereyağı bir tavada kızdırılarak istiridye ile mantarlar karıştırılarak 5 dakika kadar kavurulur. Tava ateşten alınarak diğer bütün malzeme karıştırılır (garnitür için kullanılacak suteresinin dışında). Karışım kontrfilenin ceplerine taksim edilir, ceplerin ağzını dikilir. Kontrfile bir tepsiye koyularak önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 35 – 40 dakika süreyle kızartılır. Kızarma işi bittikten sonra kontrfile ısıtılmış bir servis tabağına alınır ve ceplerin hizasından kesilerek suteresiyle süslenir. Et az pişmiştir. Eğer daha fazla pişmesi isteniyorsa kızartma süresi biraz daha uzatılır.
Kontrfilenin yağları temizlenir. Üst tarafı boyunca 4 - 6 küçük cep kesilir. Tereyağı bir tavada kızdırılarak istiridye ile mantarlar karıştırılarak 5 dakika kadar kavurulur. Tava ateşten alınarak diğer bütün malzeme karıştırılır (garnitür için kullanılacak suteresinin dışında). Karışım kontrfilenin ceplerine taksim edilir, ceplerin ağzını dikilir. Kontrfile bir tepsiye koyularak önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 35 – 40 dakika süreyle kızartılır. Kızarma işi bittikten sonra kontrfile ısıtılmış bir servis tabağına alınır ve ceplerin hizasından kesilerek suteresiyle süslenir. Et az pişmiştir. Eğer daha fazla pişmesi isteniyorsa kızartma süresi biraz daha uzatılır.