Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kırmızıbiber
- 1 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı tuzotu
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ceviz
- Servis için salatalık turşusu
Hazırlanışı:
Sarımsakları ince kıyın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın. Bulguru ekleyip biraz kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzotu ve şekeri katın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin. Dilimlenmiş salatalık turşusu ile servis yapın
Sarımsakları ince kıyın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın. Bulguru ekleyip biraz kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzotu ve şekeri katın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin. Dilimlenmiş salatalık turşusu ile servis yapın