Malzemeler:
* 500 gram dana ciğeri
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı biberiye
* 1 tatlı Kaşığı kekik
* 1 diş sarımsak
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* Yeteri Miktarda Tuz
* 1 çay kaşığı pul Biber
* 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
Satın alırken ciğerin üzerindeki zarı çıkartın. Damarlarını ayıklayın ve yarım santim kalınlığında yaprak şeklinde kesin. Sarımsakları ayıklayın ve çentin.
Zeytinyağı, biberiye, kekik, sarımsak ve karabiberi karıştırın. Ciğer dilimlerinin, Üzerine dökün. Arada bir çevirerek en az iki saat terbiye edin. Sofraya Getirmeden hemen önce kömür ateşi üzerinde veya yağsız tavada kısa bir Süre ızgara yapın.
Tuz, karabiber ve kimyon ekip sofraya getirin.
Not: Ciğerleri Izgarada fazla tutarsanız sertleşir.