Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

CEVİZLİ VEYA FINDIKLI TARATOR


Malzemeler:
*  gram ceviz içi
* 1 dilim bayat ekmek (100 gram)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı su
* 2 yemek kaşığı sirke
* 3 diş sarımsak
* Yeteri miktarda tuz.



Hazırlanışı:
Cevizleri havanda iyice dövün, bir kâseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın.Sarımsağı biraz tuz ile ezin. Ceviz ve ekmek işini tahta kaşıkla iyice karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirtin. Karıştırmaya devam ederek sirke, sarımsak ve tuzu ekleyin. 

Not : Taratoru midye, kalamar gibi kızartma deniz ürünleri ile toka, semizotu gibi bazı salatalarda kullanabilirsiniz.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.