MALZEMELER:
( 7-8 kişilik )
* 800 gr Dana eti
* 450 gr Patates
* 200 gr Süt
* 50 gr Soğan
* 20 gr Sarımsak
* 200 gr Margarin
* 60 gr Salça
* 100 gr Tereyağı
* Tuz ve tatlandırıcılar yeteri kadar
HAZIRLANIŞI:
Tencere içerisinde margarin eritilip kuşbaşı doğranan et ve soğanları ilave edip, etler kendi suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. Salçayı ilave ederek sıcak suyu etlerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde ekleyin.
Etler piştikten sonra hazırlanan patates pürenin üzerine etleri dizerek servis yapınız.
PÜRENİN HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyup haşlayıp tel ile iyice çırpın. Tereyağını ilave edip sıcak sütü ekleyin. Kıvamını ne fazla yumuşak nede fazla katı olmayacak şekilde ayarlayınız.