Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

DENİZ MAHSULLERİ GÜVEÇ


MALZEMELER
* 200 Gr İç Karides
* 100 Gr Kalamar
* 100 Gr İç Midye
* 100 Gr Mantar
* 5 Diş Sarımsak
* 65 Gr Yeşilbiber
* 40 Gr Kırmızıbiber
* 200 Cc Beyaz Şarap
* ½ Maydanoz
* Tuz Ve Tatlandırıcılar
* 150 Gr Çiçek Yağı
* 100 Gr Kaşar Peyniri
* 100 Gr Kuru Soğan
* 250 Gr Domates



HAZIRLANIŞI( 4 kişilik )
Karidesleri ve diğer deniz mahsullerini temizleyip yıkayın. Mantar, yeşilbiber ve domatesleri kuşbaşı doğrayalım. Soğanları ince doğrayıp ayrı bir kap içerisine çiçek yağını koyup hazırlanan malzemeleri sote yapalım. Deniz mahsullerini ilave edip tatlandırıcıları katarak güveçlere bölüp üzerine kaşar peyniri rendeleyerek, 180 derece fırında 10 dakika pişirip sıcak servis yapalım.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.