MALZEMELER:
* 450 Gr Levrek
* 100 Gr Ispanak
* 1 Adet Limon
* 30 Gr Kuru Soğan
* 20 Gr Kırmızıbiber
* 20 Gr Krema
* 100 Gr Patates
* 4 Diş Sarımsak
* ½ Su Bardağı Şarap
* 40 Gr Sızma Yağ
* 20 Gr Tereyağı
* 1 Gr Rozmeri
* Tuz Ve Su Yeteri Miktarda
HAZIRLANIŞI( 2 kişilik ):
Levrek balığının orta kemiğini çıkartın. Dibi düz bir tencereye sızma yağı ilave edin. Soğanı soyup ince doğrayın ve kızdırılmış yağ içerisinde birkaç kez çevirip, yıkanmış ıspanakları ilave ederek biraz daha çevirelim. Az miktarda su, yeteri miktarda tatlandırıcıları katarak bir taşım kaynatıldıktan sonra kenara çekip bekletin.
Patatesi silindir şekline getirip ayrı bir kap içerisinde haşlayın. Dibi düz bir tavaya tereyağı, sızma yağı, tatlandırıcıları, su ve şarabı ilave ederek levrek balığını on dakika pişirelim. Hazırlanan ıspanakları servis tabağına serip üzerine pişirilen balığı çekip, kalan sosu üzerine gezdirerek, tabağı süsleyip servise gönderelim.