- 1 kg ıspanak
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 3 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı salsa sos
- 1 adet limon
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Mercimek 4 saat öncesinden tuzlu suda bekletilir. Ispanaklar yıkanıp. Süzüldükten sonra da iki parmak kalınlığında doğranır. Tavada yağ eritilip ince kıyılmış soğan pembeleştirilir. Biber ve havuç da küçük küçük doğranır ve soğana eklenir, kavrulur. Salça eklenir ve karıştırılır. Mercimek süzüldükten sonra tencereye eklenir. Bir su bardağı su eklendikten ve 5 dakika kavrulduktan sonra ıspanak eklenir. Bir kapta ezilmiş sarımsak ve limon suyu karıştırılır, yemeğin üzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Mercimek 4 saat öncesinden tuzlu suda bekletilir. Ispanaklar yıkanıp. Süzüldükten sonra da iki parmak kalınlığında doğranır. Tavada yağ eritilip ince kıyılmış soğan pembeleştirilir. Biber ve havuç da küçük küçük doğranır ve soğana eklenir, kavrulur. Salça eklenir ve karıştırılır. Mercimek süzüldükten sonra tencereye eklenir. Bir su bardağı su eklendikten ve 5 dakika kavrulduktan sonra ıspanak eklenir. Bir kapta ezilmiş sarımsak ve limon suyu karıştırılır, yemeğin üzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.