Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

KUZU OSMANLI KEBABI


MALZEMELER:
( 4-5 kişilik )
* 500 Gr Kuzu Eti
* 600 Gr Bostan Patlıcan
* 200 Gr Taze Mantar
* 200 Gr Kuru Soğan
* 50 Gr Dolmalık Fıstık
* 5 Diş Sarımsak
* 200 Gr Domates
* ½ Bağ Fesleğen
* 150 Gr Çiçek Yağı
* 3 Dal Rozmarin
* Tuz, Karabiber Yeteri Miktarda.



HAZIRLANIŞI:
Kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın,  kuru soğanları soyup irice doğrayıp dibi kalınca bir tencereye çiçek yağını kızdırıp eti katıp karıştırın. Et suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. Suyunu çekince irice doğranmış mantarları, kabuğu soyulmuş domateslerin yarısını atıp bir iki çevirmeden sonra etlerin üzerini fazla geçmemek üzere sıcak suyu ilave edin.
Patlıcanları ala soyup baş kısımlarını keserek içini oyun ve bol yağda kızartın. Fıstıkları az miktar yağda pembeleşene kadar kavurun. Pişen etleri süzdürüp tatlandırıcıları ve fıstığı ilave edin. Patlıcanların içerisine doldurup üzerine ayrılan domatesleri kapak yapıp bir tepsiye dizerek sosunu üzerine gezdirin ve fırına sürün. Domatesler kızarınca çıkartıp servis tabağına alıp süsleyerek takdim edin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.