Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

MENGEN ORMAN KEBAP


MALZEMELER:
( 5-6 kişilik )
* 200 Gr Margarin
* 600 Gr Kuzu Eti Kemiksiz
* 150 Gr Arpacık Soğan
* 100 Gr Havuç 100 Gr
* 200 Gr Çeri Domates
* 50 Gr Yeşilbiber
* 200 Gr Patates
* 200 Gr Domates
* 200 Gr Mantar
* Tuz, Karabiber, Kekik Yeteri Miktarda.


Krep hamuru için: 
* 3 Adet Yumurta
* 1 Su Bardağı Süt
* Un Yeteri Kadar
* 100 Gr Sıvı Yağ



HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı doğranmış eti, piyaz çekilmiş soğanları, düz tencerede eritilmiş margarinin içine ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun. Dilimlenmiş havuçları, mantar ve patatesleri ilave edip yeteri miktarda sıcak su katarak ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirip tatlandırıcıları ilave ediniz.
KREP HAMURU YAPILIŞI;
Bir çukur kaba un, yumurta, tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştırıp teflon tavada kepçe ile döküp alt üst kızartarak hazırlayın. Bir kâseye koyup içerisine pişirilen etleri doldurup üzerine halka domates, kaşar peynir ve biber ilave ederek 180 derece fırında domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis tabağına alınan kebabın üzerine sosunu döküp servise gönderin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.