Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

NORVEÇ USULÜ TRİFLE


Malzemeler:
  • 200 gr çilek reçeli veya çilek
  • 150 gr taze rendelenmiş ekmek
  • 50  gr şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 60  gr çırpılmış krema
  • Tatlandırmak için tarçın

Hazırlanışı:
Bir kapta tereyağını ısıtın, ekmek içi ve şekeri altın rengini alıncaya kadar kavurun, tarçınla tatlandırın, çilek reçeli veya çilekleri  ince doğrayın   bardaklara doldurun üzerine kavurduğunuz ekmeği yayın çırpılmış kremayla dekore edin ve servis edin.

NORVEÇ USULÜ BALIK KEKİ


Malzemeler: 

  • 500 gr  beyaz balık filetosu kılçıksız
  • 50  gr  patates nişastası
  • 500 ml süt
  • 2 gr muskat
  • Yeteri miktarda tuz, biber

Hazırlanışı:
Balıkları kıyma makinasında çekin, dolapta soğutun, bir mixere koyun, nişasta ile karıştırın, sütü yavaş yavaş yedirin, tuz, biber ve muskatı ilave edin, karışım hamur kıvamında olmalıdır, sonra bu karışımı dolapta soğutun, ister balık suyunda haşlayıp
Balık çorbalarının içerisine kullanabilirsiniz, yada yaptığımız gibi küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek yağda kızartıp servis edebilirsiniz.

NOHUTLU BULGUR KÖFTESİ



Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 250 gr yağsız dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeterince karabiber, kimyon
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın.  Karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun.  Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin. Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın. Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Kaynayınca köfteleri atın. 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.

NOHUTLU BALIK TİRİDİ (ARNAVUTLUK)


Malzemeler:
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 7-8 diş sarmısak 
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 
  • 10 adet siyah zeytin 
  • 10 adet çeri domates  
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 2-3 dal defne yaprağı 
  • (5-6 dilim kalın kesilmiş köy ekmeği. 
  • 1 demet ince kıyılmış taze nane veya taze fesleğen 
  • 2 adet fileto çıkarılmış balık 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için:  
  • İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Pilav tenceresi gibi, geniş ve yayvan bir tencere alınır. Soğanlar yemeklik ince ince doğranır. Sarmısaklar tıpkı soğan doğrar gibi çok ince kıyılır. Taze nane ya da fesleğen de çok incecik doğranır. Şimdi de fileto olarak hazırlanan, yarım el büyüklüğündeki balıklar iyice yıkanıp, süzgece koyulur. Üzerine tuz, kırmızı pul biberle, karabiber serpiştirilip, hatta elle de karıştırılıp, bir kenarda beklemeye alınır.Geniş tencere içine zeytinyağı aktarılıp, soğan ve sarmısaklar da eklenip, soğanlar sararıncaya kadar 2-3 dakika kavurulur, siyah zeytinler ilave edilip, hemen üzerine bekleyen balıklar dizilir. Kiraz domateslerle beraber nane ya da fesleğen de aralara serpiştirilir. Haşlanmış nohut en üste aktarılır. Defne yaprakları da dizilir. Şimdi artık balık pişmeye bırakılır. Bu arada hafif bayatlamış ekmekler tost ekmeği gibi kızartılır ve servis tabaklarının altına dizilir. Üzerine balıklar iyice yumuşamış yemeğe eklenir. İnce kıyılmış maydanozlarla süslenip, servise sunulur. Eğer arzu edilirse herkesin tabağının altına birer ekmek dilimi yerleştirilip, üzerine de 5-6 yemek kaşığı Kadar balıklı yemekten eklenip, böylece servise sunulabilir.

NOHUT PÜRELİ KEBAP


MALZEMELER
( 5-6 kişilik )
* 600 Gr Dana Kuşbaşı Et
* 150 Gr Kuru Soğan
* 200 Gr Margarin
* 200 Gr Domates
* 60 Gr Yeşilbiber
* 30 Gr Çuşka Biber
* 40 Gr Biber Salça
* Tuz, Su, Beyaz Biber Yeteri Kadar


Püre İçin :
* 250 Gr Nohut
* 300 Gr Süt
* 60 Gr Un
* 100 Gr Margarin
* Tuz Ve Beyaz Biber Yeteri Kadar



HAZIRLANIŞI:
Bir başka tencerede margarini eritip soğanları irice kıyıp pembeleşene kadar kavurun etleri ilave edin. Etler kavrulunca salçayı ilave ederek bir kaç defa daha karıştırarak sıcak suyu etlerin üzerine dökün.( etlerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde} Etlerin pişmesine yakın kabuğu soyulmuş domatesleri, iri doğranmış biberleri katıp ‘etlerin suyu çekilmiş ‘olabilir sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirmeye bırakın. Tatlandırıcılar ilave ederek hazırlanan nohut püresini servis tabağına yerleştirip etleri üzerine serip sıcak servis yapınız.
PÜRENİN HAZIRLANIŞI:
Nohudu akşamdan ılık suda ıslayın. Suyunu değiştirip, haşlayıp süzdürün. Ayrı bir tencerede yağı eritip unu çırpma tel ile pembeleşene kadar kavurun. Sütü ilave edip nohutları ezip kavrulan malzemeye katın tatlandırıcıları da ilave ederek karıştırıp püre haline getirin.

NANELİ KABAK SALATASI


MALZEMELER
(3-4 kişilik)
* 300 Gr Taze Kabak
* ½  Bağ Taze Nane
* 80 Gr Taze Soğan
* 30 Gr Mısır Tanesi
* 100 Gr Domates
* 80 Gr Çiçek Yağı
* 2 Adet Limon



HAZIRLANIŞI:
Kabakları bıçak sırtıyla soyup dörde bölünüz ve orta kısımlarındaki çekirdekleri bıçakla alınız. Bir tencerede su kaynatınız kabakları jülyen şeklinde doğrayıp kaynatılmış suyun içerisinde hafif şekilde haşlayıp soğuk suya çıkartın ve süzdürün. Taze naneyi, taze soğanları, kabuğu soyulmuş domatesleri ve tatlandırıcıları ilave ederek süsleyerek servise gönderiniz.

NANELİ KÖFTE


MALZEMELER:
( 5-6 kişilik )
 * 500 Gr Dana Kıyma
 * 10 Gr Kuru Nane
 * 5 Dilim Ekmek
 * 50 Gr Salça
 * ¼ Maydanoz
 * 200 Gr Domates
 * 200 Gr Çiçek Yağı
 * Tuz Yeteri Miktarda.



HAZIRLANIŞI:
Kuru soğanları rendeden çekip, kıyma, ekmek içi, tatlandırıcıları katıp iyice yoğurun. Hazırlanan malzemeyi istenilen şekilde yoğurup ayrı bir tencere içerisinde sıvı yağı koyup sos hazırlayın. Hazırlanan köfteleri sosun içerisine atıp kaynatın ve sıcak servis yapın. Servise sunmadan önce naneleri üzerine serpiştirin.

SOSUN HAZIRLANIŞI:
Kuru soğanı ince kıyın bir miktar çiçek yağı salça kabuğu soyulmuş domates tatlandırıcıları katarak hazırlayın.

NİSUAZ SALATA


MALZEMELER:
(5-6 kişilik)
* 250 Gr Domates,
* 400 Gr Ton Balık
* 500 Gr Patates
* 3 Adet Göbek Marul
* 200 Gr Taze Fasulye
* 100 Gr Ançüez Fileto
* 8 Gr Çekirdeksiz Siyah Zeytin
* Tuz Yeteri Miktarda
* 1 Çay Kaşığı Beyaz Biber 



HAZIRLANIŞI:
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartınız. Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayın, marul göbeklerini yıkadıktan sonra bir salata kabına doğrayıp ton balığı parçalarını, patatesleri, domatesleri, taze fasulyeleri karıştırarak salata yapraklarıyla bir harman yapınız. Servis tabağına alarak üzerine ançüezleri ve zeytinleri serpiştirip tatlandırıcıları da ilave ederek servise gönderiniz.

MISIRLI TAVUK ÇORBA


MALZEMELER:
( 4-5 kişilik )
* 250 Gr Tavuk Eti
* 80 Gr Mısır Nişastası
* 3 Adet Yumurta
* 200 Gr Mısır
* Tuz Yeteri Kadar
* 100 Gr Tereyağı



HAZIRLANIŞI:
Tavuk etini bir tencere içerisinde yeteri kadar su ilave ederek pişirin. Suyunu süzdürüp tavuk etleri ince ince doğrayıp nişasta ve yumurta beyazlarını çırpıp kaynayan çorbanın içerisine dökün. İçerisine mısır tanelerini ilave ederek yumurtaların sarılarını da çırparak kaynayan çorbanın üzerine döküp hazırlanan malzemeleri ilave edin. tuz ve et suyunu  ilave ederek bir taşım kaynatıldıktan sonra tereyağını bir tava içerisinde eritip üzerine  gezdirip servise gönderin.

MEYVELİ ZEYTİN SALATA


MALZEMELER:
(3-4 kişilik)
* 100 Gr Dilim Yeşil Zeytin
* 100 Gr Dilim Siyah Zeytin
* 100 Gr Elma
* 100 Gr Ananas Dilim
* 1 Adet Marul Göbeği
* 1 Bağ Semizotu
* 60 Gr Çiçek Yağı
* 2 Adet Limon



HAZIRLANIŞI:
Marulu yıkayın semizotunu aynı şekilde hazırlayın elmayı ananası ince uzun doğrayıp diğer malzemelerle beraber karıştırarak tatlandırıcıları ilave edip limon suyu ve çiçek yağını katarak servise gönderin.
 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.