- 250 gr. kuzu kuşbaşı
- 3 su bardağı pirinç
- 3 adet havuç
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı Karabiber
- Yeteri miktarda Tuz
Hazırlanışı:
Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir. Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir. Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir. Bu arada kavurmaya devam edilmelidir. 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir. Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.
Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir. Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir. Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir. Bu arada kavurmaya devam edilmelidir. 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir. Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.