Malzemeler:
- ½ kg köftelik kıyma
- 1 su bardağı iç bezelye
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 2 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı kaşar peynir rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı susam
- Yeteri miktarda Tuz, karabiber, kekik.
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı mısır konserve
- 1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin
- 1 adet kırmızıbiber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- ½ limon suyu, tuz.
Garnitürün Yapılışı
Pirinci yıkayıp 2 su bardağı sıcak su ile diri haşlayıp süzün. Biberi ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın. Köftenin yanında servis yapın.
Pirinci yıkayıp 2 su bardağı sıcak su ile diri haşlayıp süzün. Biberi ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın. Köftenin yanında servis yapın.
Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kekik, kaşar peyniri rendesi ile iyice yoğurun. Bezelyeyi az haşlayıp süzün. Yoğurduğunuz kıymaya ilave edip bezelyeleri ezmeden karıştırın. Köfte hamuruna rulo şekli verip fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Bir çay bardağı sıcak su ilave edip fırında 15–20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.