Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

Ciğerli Muzlu Pilav


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 150 gram ciğer
  • 100 gram badem
  • 2 adet muz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1\3 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Başlangıç olarak pirinci sıcak ve bol tuzlu suda 20 dakika bekletin. Sıcak suda bekletip kabukları soyulan bademler ve kübik şekilde doğranan soğanı tavada kavurun. Üzerine pirinç ilave ederek tekrar kavurun. Sonra üzerine 2 su bardağı su ekleyerek pişirin. Diğer tarafta ciğerleri 5 dakika tavada pişirin. Demlemeye bıraktığınız pirince tüm malzemeler (muz halkalar halinde kesin) ilave edin. Dinlendirdikten sonra servise sunun.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.