Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

KAYSERİ MANTISI


MALZEMELER:
( 10-12 kişilik )
 * 400 Gr Un
 * 2 Adet Yumurta
 * 1 Adet Limon
 * Su Ve Tuz Yeteri Miktarda
 * 300 Gr Çiçek Yağı
 * 800 Gr Dana Kıyma
 * 5 Gr Kırmızı Toz Biber
 * 2 Gr Beyaz Karabiber
 * 1 Bağ Maydanoz
 * 1000 Gr Yoğurt
 * 4 Diş Sarımsak
 * 200 Gr Kuru Soğan



HAZIRLANIŞI:
Hamurun hazırlanışı: Unu tezgâha döküp, limon suyu, tuz ve suyu ortasına atıp karıştırarak iyice yoğurup 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ayrı bir kap içerisine ince doğranmış soğanı, maydanozu, dana kıymayı ve tatlandırıcıları atıp karıştırınız. Dinlendirilmiş hamurları yufka şeklinde açıp, hazırlamış olduğumuz harcı birer parça halinde serpiştirip bohça şeklinde katlayın. Hazırladığınız mantıları tuzlu suda haşlayın. Ayrı bir kap içerisinde sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Tereyağında biber ve naneyi kavurarak servis etmeden önce mantı üzerine gezdirin ve sıcak servis edin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.