Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

LANCASHİRE HOT POT (İNGİLTERE)


Malzemeler: 
  • 1800  gr  kuzu kuşbaşı
  • 700  gr  soyulmuş patates
  • 175 gr doğranmış havuç, kuru soğan, kereviz, pırasa
  • 25 gr kekik taze 
  • 20 gr ezilmiş sarımsak
  • 1,5 lt kuzu suyu
  • Yeterince tuz ve biber

Hazırlanışı:
Bir tencerede tereyağını eritin, kuzu küplerini ve sebzeleri soteleyin, sonra sarımsağı ve kekiği ilave edin, patateslerin yarısını kuşbaşı doğrayın, kuzuya ilave edin, kuzu suyunu koyun, 10 dk. Kaynatın, kalan patatesleri slice kesin, kuzuların üzerine dizin tereyağı sürün patatesleri üzerine, patatesler kızarıncaya etler pişinceye kadar fırında pişirin, arzuya gore garnitürle servis edin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.