- 1800 gr kuzu kuşbaşı
- 700 gr soyulmuş patates
- 175 gr doğranmış havuç, kuru soğan, kereviz, pırasa
- 25 gr kekik taze
- 20 gr ezilmiş sarımsak
- 1,5 lt kuzu suyu
- Yeterince tuz ve biber
Hazırlanışı:
Bir tencerede tereyağını eritin, kuzu küplerini ve sebzeleri soteleyin, sonra sarımsağı ve kekiği ilave edin, patateslerin yarısını kuşbaşı doğrayın, kuzuya ilave edin, kuzu suyunu koyun, 10 dk. Kaynatın, kalan patatesleri slice kesin, kuzuların üzerine dizin tereyağı sürün patatesleri üzerine, patatesler kızarıncaya etler pişinceye kadar fırında pişirin, arzuya gore garnitürle servis edin.
Bir tencerede tereyağını eritin, kuzu küplerini ve sebzeleri soteleyin, sonra sarımsağı ve kekiği ilave edin, patateslerin yarısını kuşbaşı doğrayın, kuzuya ilave edin, kuzu suyunu koyun, 10 dk. Kaynatın, kalan patatesleri slice kesin, kuzuların üzerine dizin tereyağı sürün patatesleri üzerine, patatesler kızarıncaya etler pişinceye kadar fırında pişirin, arzuya gore garnitürle servis edin.