MALZEMELER:
(4-6 kişilik)
* 1500 Gr Piliç Bütün
* 250 Gr Domates
* Tuz Yeteri Kadar
* 60 Gr Yeşilbiber
* 150 Gr Domates Salçası
* 1/6 Maydanoz
* 150 Gr Soğan
* 3 Diş Sarımsak
* 150 Gr Çiçek Yağı
* 1 Tatlı Kaşığı Beyaz Biber 1 Tatlı Kaşığı
HAZIRLANIŞI:
Piliçler bütün şekilde tatlandırılarak 180 derece fırında pişirin. Ayrı bir tava içerisine çiçek yağını ısıtıp ince doğranmış soğan ve sarımsakları karıştırıp salçayı ilave ederek yeteri miktarda sıcak su döküp kaynatın. Kıvamlı bir duruma gelene kadar bekletin. Pişirilen tavukları eşit parçalara bölüp sosu üzerine domates, biber ve dal maydanozla süsleyerek servise gönderin.