Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

Tutmaç çorbası


Malzemeler :
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet  soğan
100 gr kıyma
4 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)


HAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
Alabildiğince un
Tuz


YAPILIŞI:
1.Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.
2.Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
3.Ardından kıymayı ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
4.Yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika kadar daha kavuralım.
5. 4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım.
6.Hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm genişliğinde şeritler halinde keselim.
7.Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım.
8.Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktaralım.
9.Üzerine nane serperek servis yapalım.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.