- Yarım kilo pirinç
- 2 adet orta boy doğranmış soğan
- 50 gram çam fıstık
- 50 gram kuş üzümü
- 10'ar gram karabiber kimyon yenibahar
- 5 gram tarçın
- Yeteri kadar tuz
- 50 gram toz şeker
- 10 gram kuru nane
- 1 kilo orta boy dolmalık biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar su
Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağ koyup çam fıstığı kavurun. Doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Pirinci ilave edin. Bütün baharatları da ekleyip karıştırın. Kuş üzümü ve kuru naneyi de ekleyin. Tuzunu ve şekerini ilave edin. Yarım litre su ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Dolmaların içine bu içten doldurun. Fırın tepsisine dizin. 1 litre kaynar su dökün. Orta ısıdaki fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servise sunun.