Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

BARBUNYA MUSAKKA


MALZEMELER:
(5-6 kişilik)
* 200 Gr Barbunya
* 200 Gr Patlıcan
* 200 Gr Sızma Yağ
* 4 Diş Sarımsak
* 100 Gr Kuru Soğan
* 100 Gr Mantar
* 900 Gr Domates
* Tuz Ve Karabiber Yeteri Kadar
Üzeri için:
* 200 Gr Yoğurt
* 3 Adet Yumurta
* 200 Gr Süt
* 1 Kahve Kaşığı Beyaz Biber
* 80 Gr Kaşar Peynir
* 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
* 5 Dilim Ekmek İçi 



HAZIRLANIŞI:
Barbunyayı akşamdan ıslatıp suyunu değiştirip haşlayın patlıcanları dilimleyip kızgın fırında pişirin. Dibi kalın bir tencerede sızma yağı koyup ince doğranmış soğanı kızgın yağa katıp altın rengine gelene kadar çevirin. Dilimlenmiş mantar, sarımsak, barbunyayı ilave ederek tatlandırıcıları ekleyin. Yeteri kadar suyu ilave edip pişirin.
Yayvan bir tepsiye pişirilen malzemeleri serip Üzerine yoğurt, yumurta ve sütü karıştırıp kırmızıbiberi serpiştirerek 180 derece fırında pişirip sıcak servis yapınız.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.