Beyaz ve Bitter Çikolatalı Browni
Malzemeler:
1 su bardağı esmer şeker
200 ml krema
100 gr beyaz çikolata (küçük parçalar halinde)
100 gr bitter çikolata (küçük parçalar halinde)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özü
3 büyük boy yumurta(küçükse 4 adet)
100 gr tereyağ
1 su bardağı kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağımızı ve şekerimizi çırpıyoruz, ve ayrı bir kapta çırptığımız yumurtalarımızı ekliyoruz.Sonra sırasıyla, krema, vanilya, unumuzu, kabartma tozumuzu ve kakaoyu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak çikolatalarımız ve cevizimizi ilave ediyoruz. Browni karışımımız hazırlanınca, iyice yağladığımız ve tabanına yağlı kağıt kestiğimiz bir kalıba döküp, önceden 150 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz. Pişirme konusunda önerim kendi fırınınızın ayarıdır, normal kekleri pişirme ısısı ve süresinden biraz daha az olmasına dikkat edebiliriz. Hafif soğuduktan sonra benim yaptığım gibi üzerini beyaz ve bitter çikolata ile süsleyebilir veya çikolatayı sos olarak kullanabilirsiniz.