Malzemeler :
4 Kişilik
Tartolet Hamuru :
125 g luna pratik
1 su bardağı un
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı şeker
tuz
Çilek Sosu için :
50 g çiğ krema
1 su bardağı yoğurt
nane yaprağı
1 limon suyu
250 g çilek
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı :
Unu ve tuzu karıştırarak ortasını havuz biçiminde açın.Luna pratik'i küçük parçalar halinde doğrayıp unun etrafına serpiştirin. Ortasına yumurta ve şekeri koyun, yumuşak el hareketleriyle yoğurun. Hamurun bütün malzemesinin karıştığına emin olduktan sonra 30 dk. buzdolabında tutun. Çilekleri ortadan ikiye ayırın, üzerine şekerin yarısını pay ederek serpiştirin, beklemeye alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru dörde bölün, dört adet mini tartolet kalıbına yerleştirin. 200°C'de ısıtılmış olan fırınınızda 30 dk. altın sarısı olana kadar pişirin. Bir mikserle çiğ kremayı çırpın, bıçak ile kesilecek kıvama gelince yoğurdu ekleyin, en son 1 limon suyunu ve şekeri koyun ve hepsini mikserle çırpın. Kremayı hamurların üzerlerine paylaştırın, çilekleri düzgünce yerleştirin, çileklerin bekletilme sırasında saldığı suyu dekoratif bir biçimde üzerine gezdirin, taze nane yaprağı ile servis yapın.