Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

ÇANAK KEBABI


Malzemeler:
  • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 15–20 adet arpacık soğan
  • 15 adet kiraz domates
  • 5 adet sivri biber
  • 5 diş sarımsak
  • Yeterince tuz, karabiber, kekik
  • 6 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı:
Eti tencereye koyup, kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları, sarımsakları biraz kavurun. Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kâselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.