Malzemeler;
1/2 kg yagsiz kusbasi et
1 Orta boy sogan
1-1/2 su bardagi kaynar su
Siviyag
Tuz ve karabiber
Besamel sosu icin malzemeler;
2 Yemek kasigi un
2 Su bardagi soguk sut
1-1/2 Yemek kasigi tereyagi
Tuz ve karabiber
Uzeri icin;
1 Su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Kusbasi etler temiz suyu akana kadar yikanir. Tencereye yag koymadan konur orta hararetli ateste suyunu salana kadar pisirilir. Suyunu saldiginda bir miktar pisirilip, dibinde kalan kara et suyu dokulur. Etlerin uzerine yag eklenir. biraz kavurduktan sonra kucukkucuk dogradigimiz soganlarda ilave edilir ve soganlar kavrulunca icine kaynamis su eklenir. Etler yumusayincaya kadar kisik ateste pisirilir. Pisen etler bir firin tepsisine yayilir.
Besamel sosunun yapilisi;
Tereyagi tavada kizdirilir. Icine un serpilerek atilir. Unun kokusu cikana kadar bir cirpma teli yardimiyla kavrulur. Unu kokusu cikip renginide hafif altin sarisina donunce soguk sut yavas yavas eklenir ve topaklanmamasi icin cirpma teliylede karistirilir. karisim muhallebi kivamina gelene kadar karistirmak suretiyle pisirilir. Ocaktan alinir. Icine bir cimdik tuz bir cay kasiginin ucuyla karabiber atilir.
Firin tepsisine yaydigimiz etin uzerine hazirlamis oldugumuz besamel sosu dokulur. Kasar peyniuri rendesi uzerine konup, 200 derecede isitilmis firinda kasarlar hafif kizarincaya kadar pisirilir. Sicak servis yapilir.