- 6 Adet tavukgöğsü ( derisi ve kemiği çıkarılmış)
- 1 kg ıspanak
- 5 yemek kasığı un
- 1,5 yemek kasığı limon suyu-süslemek için limon dilimleri
- 1/ 2 bardak
- 250 gr dilimlenmiş mantar
- parmesan peyniri veya rendelenmiş kaşarpeyniri
- 1 yemek kasığı tereyagı
- 1/ 2 bardak beyaz galeta unu
- 2 çay kasığı tuz- biraz karabiber
- 2 yumurta ( 1 yemek kasığı suyla çırpılmış)
- 1/ 2 bardak sıvı yağ
Hazırlanışı:
Rendelenmiş peynirle galeta ununu karıştırın. Tavukları tuzlayıp biberleyin. Tavukgöğüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta ununa bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Bir tavanın içinde yağı kızdırın ve tavukgöğüslerini açık pembe renkte kızartın. Kisin ateşte, üstü kapalı olarak 25–30 dk yumuşayana dek bekletin. spanakları ayıklayıp yıkayın biraz tuz serperek kapalı bir tencerede hafifçe haşlayın. *Suyunu süzüp ince ince kiyin. Ispanak püresini bir servis tabağına alın ve üzerine de limon suyu gezdirin. Kızaran tavukları ıspanağın üzerine yerleştirin. Dilimlenmiş mantarları eritilmiş 1 kasık yağın içinde 4-5dakika sote yapın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları ıspanağın üzerine serpiştirin. Tavukların arasına limon dilimleri yerleştirip servis yapın.