Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

FRANSIZ USULÜ DANA CİĞERİ


Malzemeler:


  • 100 gram margarin 
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber 
  • Biraz un 
  • 1 tatlı kaşığı biberiye 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2–3 yaprak adaçayı 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz 
  • 500 gram domates 
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker 
  • 600 gram dana ciğeri 
  • Yeterince Tuz ve karabiber 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı:
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ve soğanı soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın. Soğanı ve sarımsağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin. Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1,5 çay bardağı sıcak su katın. Tuz, kırmızıbiber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1–2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.