Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

HAVUÇ RENDESİ KIZARTMA


Malzemeler:
* 5 orta boy havuç
* 3 yemek kasığı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı toz şeker
* 200 gram yoğurt
* 3 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı pul biber.



Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını kazıyın, kalın olarak rendeleyin. Zeytinyağını yapışmaz bir tavaya koyarak kızdırın. Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığı su kızdırın. Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığkadar tahta kaşıkla çevirerek pişirin. İndirmeye yakın toz şekerini serpin, karıştırın,
Ocaktan alın. Sarımsakları biraz tuzla ezin, yoğurda katın. Havuçlar soğumadan sarımsaklı yoğurdu ekleyip, karıştırın, servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpin, maydanozla süsleyip sofraya getirin. Kavururken toz şeker katıldığında havuçlar parlak ve saydam bir görünürler ve kokusu Giderek artar. Bu durumda ya daha az miktarda sarımsak konmalı ya da bu Meze servis yapmadan kısa bir süre önce hazırlanmalıdır.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.