MALZEMELER:
(4 kişilik)
* 500 Gr Havuç
* 50 Gr Tereyağı
* 1 Bardak Portakal Suyu
* 800 Cl Sebze Suyu
* 100 Gr Kuru Soğan
* Kekik Bir Tatlı Kaşığı
* 30 Ekşi Krema
* 1 Çay Kaşığı Hint Cevizi
* Tuz Ve Karabiber Yeteri Kadar
HAZIRLANIŞI:
Havucu soyup doğrayın, tereyağını dibi kalın bir tencereye koyup ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Portakal suyu, sebze suyu ve soğanı ekleyin kaynayınca kekik ve tatlandırıcıları katıp ocağın altını kısıp ağır ateşte pişirin. Havuçlar pişince ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Mutfak mikserinde çırpıp püre haline getirip çorba kâselerine dökün. Hint cevizi rendeleyin ekşi kremayı üzerine gezdirip kekikle süsleyin.