- 1 beyaz soğan, dilimlenmiş
- 1 beyaz soğan, dilimlenmiş
- 1 çorba kaşığı karanfil
- Yeterli miktarda tuz
- 1 çorba kaşığı tane kakule
- 1 küp şeker
- 2 bardak basmati pirinci
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 bardak sıcak su
- 5 cm tarçın kabuğu
Hazırlanışı:
Narin kokulu bu pilav lezzetli olduğu kadar kolay da. Pirinciniz mutlaka basmati olmalı. Baharatları toz haline getirmeden pişirmeli ve pilavı yerken bütün baharatları çıkarmalısınız. Basmati pirincini bol soğuk suda 10 dakika bekletin (tuz koymamalısınız). Pirinci pamuklu bir beze alıp yüksek bir yere asarak 20 dakika tüm suyunun süzülmesini bekleyin. Tereyağını ısıtın. Baharatları atıp 20 saniye kavrulmamasına dikkat ederek çevirin. Soğanı ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurun. Pirinci ilave edip 2 dakika karıştırın. Sıcak suyu tencereye dökün. Şeker ve tuzu da atarak tenceredeki pilavı karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pirinç tüm suyu çekene kadar demlendirin. Sıcak servis yapın.
Narin kokulu bu pilav lezzetli olduğu kadar kolay da. Pirinciniz mutlaka basmati olmalı. Baharatları toz haline getirmeden pişirmeli ve pilavı yerken bütün baharatları çıkarmalısınız. Basmati pirincini bol soğuk suda 10 dakika bekletin (tuz koymamalısınız). Pirinci pamuklu bir beze alıp yüksek bir yere asarak 20 dakika tüm suyunun süzülmesini bekleyin. Tereyağını ısıtın. Baharatları atıp 20 saniye kavrulmamasına dikkat ederek çevirin. Soğanı ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurun. Pirinci ilave edip 2 dakika karıştırın. Sıcak suyu tencereye dökün. Şeker ve tuzu da atarak tenceredeki pilavı karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pirinç tüm suyu çekene kadar demlendirin. Sıcak servis yapın.