Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

HİNT USULÜ MİDYE


Malzemeler:
  • ½ kg midye (ayıklanmamış) 
  • 1 ½ fincan zeytinyağı 
  • 2 adet kırmızı soğan 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon 
  • 1 adet taze kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde) 
  • ½ tatlı kaşığı yenibahar 
  • 1 çorba kaşığı sirke 
  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi sütü (veya bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi) 
  • 1 tatlı kaşığı köri 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 çorba kaşığı tarhun 
  • 1 adet tatlı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Midyelerin kabuklarını bir bıçak yardımıyla, üzerlerinde hiçbir kalıntı kalmayacak tarzda temizleyin. İçlerini ayıklamadan bir kenara koyun. Kırmızı soğanı çok küçük parçalara bölün. Zencefili de küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanozun yarısını ve kırmızıbiberi ince doğrayın. Tamamını sirke ve zeytinyağının yarısı ile birlikte blendere alıp, içinde hiç iri parça kalmayana ve koyu bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kalan zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. Karışımı yavaş yavaş ekleyip ısıtın. Bu aşamada midyelerin tamamını ekleyip kapağını kapatın. Ara sıra kapağı açıp midyelerin kabuklarının kendiliğinden açılıp açılmadığını kontrol edin. Açılmışsa ince doğranmış maydanoz ve tarhun ekleyin. Durumuna göre ½ ila 1 bardak su ilave edin. Kısık ateşte 10–15 dakika daha pişirin. Midyeleri tabaklara taksim edip tenceredeki sosu da eşit oranda paylaştırın.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.