Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

HİNT USULÜ TAVUK TANDIR


Malzemeler
  • 3 cm taze zencefil 
  • 2 çorba kasığı limon suyu 
  • 4 diş sarımsak 
  • 1 bardak yoğurt 
  • Yeterince uz 
  • ¼ tatlı kasığı karanfil 
  • 2 çorba kasığı zeytinyag 
  • 1 çorba kasığı toz kimyon 
  • 1 çorba kasığı kırmızı, 
  • 2 çorba kasığı sarı yemek boyası 
  • ½-1 tatlı kaşığı pul biber 
  • ½ tatlı kasığı taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Pilici sekiz parçaya ayırın. Derilerini çıkarıp, yağları temizleyin. Her parçanın yanlarında bıçakla yarıklar açın (terbiye bu yarıkların içine girerek ete daha iyi nüfuz eder). Terbiye için tüm malzemeyi mutfak robotunda çekin. Pilici terbiyenin içinde buzdolabına alarak bir gece bekletin. (2 gece de bekleyebilir, ne kadar uzun kalırsa o kadar daha iyi. Ara sıra tavukları çevirin) Ertesi gün pilici bir tepsiye yerleştirilmiş tel ızgara üzerine dizin. 250C dereceye işittiğiniz fırında yaklaşık 40-50 dakika veya pisenedek, arada terbiye sosu ve yağla banyo ederek pisirin. Fırın yerine kömürde pişirirseniz tavuğun tadı daha da güzel olur. Kurumaması için sık sık terbiye sosu ve yağla banyo etmeği ihmal etmeyin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.